צריך ליטול ידיים אחרי בדיקת דם?

  • ה' אלול התשע"ט

שאלה

בס"ד

האם בדיקות דם נחשבות כהקזת דם לעניין הלכות הקזת דם? לדוגמא האם צריך ליטול ידיים לאחר מכן? האם יש ימים שבהם נכון להימנע מבדיקת דם וכו'? אם כן מהם אותם ימים?

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

1. אמנם יש צורך ליטול ידיים אחרי הקזת דם (שלחן ערוך סימן ד סעיף יט), אך אין צורך ליטול ידיים לאחר בדיקת דם (נשמת אברהם חלק א' סימן ד סק"ה בשם הגרש"ז אויערבאך, הגרי"ש אלישיב, והגר"מ הלברשטאם זצ"ל).

2. מובא בהלכה שאין להקיז דם בשום ערב יום טוב (רמ"א סוף סימן תסח), ויש מי שכתב שאין צריך להקפיד בזה לגבי בדיקת דם (שו"ת רבבות אפרים חלק א' סימן שמ), ויש מי שכתב להחמיר שלא לבצע שום בדיקות דם בערב יום טוב אלא אם כן יש נחיצות מיוחדת לכך (שו"ת ציץ אליעזר חלק י"ב סימן מו).

בברכה,

הלל מאירס

מה משמעות נטילת הידיים? האם זו פעולת היגיינה בלבד? הרב דוד לאו:

הלכות נטילת ידיים שחרית