חברה והשקפה

האם להשאר או לעזוב ?

  • ו' אלול התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב , אני תכף בת 28 בן זוגי בשנה האחרונה בן 39 גרוש עם 2 בנות .
עשר שנים של נישואין שהסתיימו .
אנחנו גרים יחד כבר מספר חודשים
הזוגיות שלנו די מוצלחת אנחנו חברים טובים, מכבדים אחד את השנייה ומסתדרים מאוד טוב . בגדול אנחנו מאוד מאושרים יחד .. אבל אי אפשר לשכוח שהזמן הוא בעייתי ואנחנו לא נעשים צעירים יותר הוא באופן חד משמעי אומר שפרק ב' בחייו זה ללא חתונה וילדים נוספים. אני כמובן מאוד רוצה משפחה וחתונה.
חברה הציעה לי לשכור איתה דירה ומצד אחד זו הזדמנות מעולה גם מבחינה כספית ומצד שני קשה לי נורא כי אני אוהבת אותו, אבל אני לא יכולה לוותר על עצמי ועל הרצונות שלי .
בתקופה האחרונה קצת קשה לנו כי הוא לא רוצה שאני יעזוב אבל מצד אחד מבין ומקבל שאין אופציה אחרת בגלל שאין לנו עתיד יחד .. כי זה מה שהוא רוצה בעצם בלי חתונה ובלי ילדים .
אתמול הוא נפצע ונכווה וזה די הלחיץ אותי שאולי זה סימן למשהו, חלמתי בלילה על שיניים ושן נופלת ..
אני באמת לא יודעת מה לעשות ומפחדת להפסיד ולטעות . אבל מצד שני ילדים זה משהו שהוא מאוד חשוב לי וגם חתונה .. איך יודעים ? מה עושים ? איך מתקדמים .

החלטתי לעזוב ולשכור דירה עם שותפה
אתמול הוא נפצע ונכווה ביד, בצוואר ומעט בפנים. אני כל כך מתלבטת ומנסה להבין אם זה המעשה הנכון כרגע איך אפשר בכלל לדעת אם זה נכון ... ? ... קשה לו מאוד לקבל את ההחלטה שאני עוזבת עד לידי דמעות .. אתמול כאשר הוא נפצע זה די הלחיץ אותי, בלילה חלמתי חלומות מוזרים בעיקר על שיניים ושן נופלת .
מה שברור לשנינו זה שאנחנו בסופו של דבר כרגע רוצים דברים אחרים בחיים, בעתיד ..

תשובה

שלום וברכה

עשית נכון ביותר. אין להמשיך לחיות יחד עם אדם שאינו נשוי לך הדבר אסור הלכתית, ביותר שהוא בכלל לא מתכוון להינשא לך ולהביא ילדים איתך.

ש לנתק את הקשר איתו לגמרי וה' יעזור שתמצאי בקרוב את זיווגך ההגון שתינשאי לו כדת משה וישראל ותבני בית נאמן בישאל ולזרע של קיימא בטהרה ובנישואין כרצון ה'.

עלי והצליחי והסירי דאגה מליבך.