חברה והשקפה

עולם הבא

  • ט' אלול התשע"ט

שאלה

אם ילד ירד מהדרך הוא מאמין שהידות היא האמת אבל הוא רוצה לחיות כמו גוי קשה לו להיות יהודי לעשות מצוות כל יום הוא רוצה לעזוב את זה אבל כמו שאמרתי הוא מאמין ביהדות ולכן הוא פוחד שאם יעזוב הכל הוא לא יזכה להגיע לגן עדן

האם הוא יכול לעשות רק את שבע מצוות בני נח וזה יכניס אותו לגן עדן?

תשובה

שלום וברכה

יהויד לא יכול להסתפק בשבע מצוות בני נח. הדבר משול לחייל ביחידה מובחרת שמחליט להתנהג כאזרח קם מאוחר ולא יוצא לאימונים ואומר שהוא גרוע יותר מכל אזרח ומדוע ייענש? ברור שחייל שמתנהג כאזרח פוגע בכל המדינה. כך גם יהודי שלא נוהג ככמו שצריך הרי הוא חייל שערק משדה הקרב ונלחם נגד חיילי מדינתו.

יהודי חייב לשמור שבתכשרות וכל שאר המצוות ואז יזכה לשכר רב.

חשוב לדעת שאין שכרו של הגוי ושל היהודי שווה כלל. גוי שושמר שבע מצוות בני נח מקבל שכר פעוט לעומת יהודי ששומר תרי"ג מצוות.

בהצלחה,