חברה והשקפה

השגחה פרטית

  • י"ב אלול התשע"ט

שאלה

שלום
איך עלי להתייחס לנושא השגחה פרטית לפי הרמחל או לפי הרמבם?
אם אדם יחשוב שלפי שיטת הרמבם דברים מתנהגים לפי דרך הטבע ,האם עלי לחשוב שכל דאלים גבר כי דרך העולם הוא שהחזק רומס חלש ,ועלי לציין שאני לא חזקה דיי ,מחשבה זו מפחידה אותי כי אני כן רואה בחיי שאנשים מנצלים את חולשותיי ,כמו כן אמא שלי די מתעמרת בי כנראה כי אני בת יחידה בין 4 בנים ,אז עלי לחשוב שהיא עושה מה שטבע העולם מורה לה לפרוק עצבים על החלש כי נגד החזק היא לא יכולה ?
ואם כן אז על מי עלי להישען אם ככה ,העולם הוא הפקר?

תשובה

שלום וברכה

ברור לגמרי שהעולם אינו הפקר ואף אחד לא יכול להתעללל בך אם לא נגזר עלייך צער ועגמת נפש.

גם הרמב"ם מסכים לכך והדברים מבוארים היטיב בספרי החסידות שכוונת הרמב"ם היא שהשגחת ה' אינה בצורה גלויה אלא מסתתרת בתוך הטבע המכוסה ורק לצדיקים ניתן לראות את ההשגחה גלויה וניסית.

ה' יעזור שתזכי לראות את השגחת ה' בכל פרט ופרט ותזכי להיות שמחה ולהרגיש בטוחה ורגועה בעז"ה בכל העניינים.