תפילה וברכות

מי שאכלה לחם ללא נטילת ידיים והמוציא האם תאמר ברכת המזון?

  • י"ב אלול התשע"ט

שאלה

לרב שלום רב, אני לאחרונה התחלתי לומר ברכות השחר, אך לא תמיד מצליחה לומר אותן בבוקר וקורה שאני אוכלת לפני לחם ואז לא בטוחה אם לברך ברכת המזון או קודם ברכות השחר ואז המזון? ואם יש איסור לברך ברכת המזון כאשר לא נטלתי ידיים לפני וברכתי המוציא (כמובן שאני משתדלת אך לא תמיד אני חושבת שאברך אח״כ ברכת המזון) מכיוון שאני חוזרת התשובה הדברים עדיין לא שגורים בפי ואני לא רגילה לשגרה הזאת. תודה רבה לכבוד הרב.

תשובה

שלום רב,

1. תברכי ברכת המזון קודם, ובתנאי שתספיקי לומר את ברכות השחר לפני השקיעה.

2. גם אם לא נטלת ידיים וברכת המוציא על הלחם - את חייבת בברכת המזון כרגיל.

בהצלחה רבה,

הלל מאירס