חברה והשקפה

בחירות

  • ט"ו אלול התשע"ט

שאלה

שלום הרב,
אני בדלימה מאוד קשה בקשר לבחירות, מצד אחד אני מאוד קשורה להרב עובד שהיה בעודו בחיים בחרתי שס. למרות שאני בחורה חרדיה מעדיפה לבחור מפלגה ערבית מאשר שס. אני אסביר למה גדולי רבנים מדברים על זה שהולכים לעקור את התורה. רק שוכחים שאתם היהודים עקרתם את התורה מאיתנו. אני בתור אתיופית חרדיה לא יכולה לרשום את ילדי לתלמוד תורה כי אנחנו ספק יהודים גם עם עברנו גיור לחומרה אנחנו לא קבלים אצל אשכנזים ולא ספרדים, מנפנפים אותנו באלגטיות בתרוץ שאין מקום. מודה לשם שיש את הציונים שמקבלים אותנו בזרועות פתוחות. צורם לי לשמוע שגדולי רבנים של הדברות אומרים שצריך לבחור שס כי זה מפעל של הרב עובדיה יוסף, וזה מעמיד אותי בדילמה קשה מצד אחד התורה אצלי עקורה כי אף אחד לא מוכן לקבל את ילדי מצד שני הרב עובדיה נלחם בשבילנו כדי שעלה לארץ הקודש. למרות הכאב הזה אני בדילמה כזאת לבחור את הקיצונים אוליי הם יעשו את הסידר בלאגן הזה. שמח להכוונה אך ורק מדעת תורה ולא אינטרס אישי
תודה
הדר

תשובה

שלום וברכה

כל מוסדות החינוך של שס מקבלים אתיופים כפסקו של מרן.

אם את צריכה עזרה בזה נא לשלוח מספר טלפון ונשוב אילייך לסידור העניין ללא קשר לבחירות.

בבחירות חובה בכל מקרה להצבי למפלגה חרדית וכמבואר בהרחבה https://www.hidabroot.org/question/273038

בהצלחה,