תפילה וברכות

תפילה על חולה

  • ט"ו אלול התשע"ט

שאלה

שלום רב,
לאמא שלי שתחיה, גילו לימפומה (סרטן בלוטות הלימפה) לפני כשנה.
מאז היא עברה שני סבבים של טיפולים כולל השתלת מוח עצם- לפני כחודש.
הכל היה נראה תקין, אבל עכשיו התחילו לצאת עוד פעם בלוטות, והרופא שלח אותה לבדיקת ביופסיה.
המידע שקראתי באינטרנט לא עודד אותי בכלל.
אני כבר כמה ימים בדיכאון, בקושי מתפקדת, בוכה המון וכמעט לא מטפלת בילדיי.
אני מתפללת בדמעות להשם שירפא אותה ויעשה לנו נס, מה עוד שלא קיבלנו תוצאות סופיות.
אני רק מיואשת מדבר אחד, אני מתפללת להשם שיציל אותה בעוד מי שהביא אותנו למצב הזה זה השם...
איך זה מסתדר?
ועד כמה צריך להתפלל להשם?
אני רוצה עוד להוסיף שכבר לפני הסבב האחרון קיבלתי על עצמי תוספת צניעות (אנחנו בית חרדי),
ועכשיו קיבלתי עוד תוספת, והשלב הבא שאני מקווה שלא יבוא, זה שאל.
אני מרגישה חסרת אונים מול בורא עולם, ואין מישהו שיבטיח לי שאמא תבריא ותחיה.
אודה לתשובה ולחיזוק...
וגם אם הרב יוכל להתפלל על אמא,
מנוחה בת רינה מרים

(נ.ב. איך אני צריכה להזכיר את אמא בתפילות? בשם המלא?)

תשובה

שלום וברכה

אין לקבל על עצמך שאל.

יש להתפלל על אמא בשמה המלא ולהרבות בתפילה צדקה ותשובה שמעבירין את רוע הגזירה.

יש לזכור שבורא עולם מנהל את העולם כולו לטובתינו, למרות שבוודאי שיש להרבות בתפילה ובתחנונים לפנ  יושב מרום שיחוס על אימך אבל אין מקום לייאוש, יש לזכור שכל מה שעביד רחמנא לטב עביד כל מה שבורא עולם עושה הוא לטובת הברואים ולכן לצד התפילה והתחנונים יש לזכור שהבורא עושה הכל על הצד הטוב ביותר וחלילה להתייאש וחלילה להזניח את הבית.

קבלה הכי מועילה כעת לדאוג לילדים שלך ולתת להם את כל צרכיהם למרות המצב שבו אמא נמצאת ולבקש מכל הילדים לומר כל יום חמישה פרקי תהילים. בעז"ה הכל על מקומו יבוא בשלום.