תפילה וברכות

קריאת שמע על המיטה מ 8 דקות ליותר מ 20 דקות

  • י"ז אלול התשע"ט

שאלה

כבוד הרב
בימים אילה נתקלתי בשני סוגי קריאת שמע על המיטה , אחד ארוך מאד בסידור שניקרא תהילת ה׳ על פי נוסך האר״י ז״ל. והשני קצר וקל יותר שאני משתמש בו כבר שנים ושמו , תפילת ירושלים הוצאת לוגאסי ירושלים. במקרה נפלתי על הספר הריאשון נוסח הארי ומצאתי הרבה תוספות שמאריכות את התפילה לפחות פי שלוש מאשר בסידור שאני מורגל אליו הוצאת לוגאסי. שאלתי היא האם שנויים גדולים כאילה מקובלים ?
בתודה ובברכה
א . פרץ

תשובה

שלום וברכה

יש נוסח ארוך על פי האר"י ויש את הנוסח הרגיל. אין חובה לומר את הנוסח של האר"י, אפשר לומר את הנוסח הרגיל.