טיפול בילד שחלה במונו

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בננו בן 16 בכתה יא לומד בישיבה אקסטרנית.בעל יכולות למידה טובותלאחרונה התברר שהוא חלה לפני שנה במחלת "מונו" הוא כל הזמן עייף לא מצליח לישון טוב,הולך לישון מאוחר אחר צפייה בסרטי מחשב,קריאת ספרים ובבוקר קשה לו לקום,הוא מתעורר קצת לפני הצהריים. אין לו חשק ללמוד והוא לא הולך לישיבה למעלה מחודש.בבית אנו עוזרים לו להתקדם במתמטיקה ובאנגלית . האם לתת לו להמשיך כך עד שיתרפא ויקח אחריות(אגב מקבל טיפול בדיקור סיני ולוקח כדורי חיזוקית) או לעשות לו סנקציות אבקש עזרתכם או הצעה כיצד לנהוג שכחתי לציין שאני מורה מקצועי ואשתי עקרת בית.

תשובה

שלום רב

אם אכן נמצא שהוא סובל ממונו, חס ושלום לפעול נגדו בסנקציות, הגוף חלש בזמן המחלה, ויש לנוח ככל שייצטרך. אם לא נותנים לגוף מנוח כמו שצריך, יש לזה השלכות מרחיקות לכת כמו שקרה לבן שאחרי שנה !!! עדיין סובל מתסמיני המחלה. לכן, תנו לו מנוח ככה כמו שצריך בשיעור זמן המתבקבל על הדעת כפי שיגיד הרופא, וכשייבדק שנית והרופא יאשר שאין זכר למחלה יש להחזיר את הבן לשיגרה, לאט לאט, עד שיחזור לסדר יומו הקודם.

רפואה שלימה ומהירה - מנשה ישראל