חברה והשקפה

האם כשחוזרים בתשובה על מעשה, הוא נמחק לגמרי.

  • כ"ג אלול התשע"ט

שאלה

שלום הרב, היה לנו היום שיעור קצת מבלבל על התשובה.
הבנתי שיש 2 דינים, אחד לעוה''ז ואחד לעוה''ב, בדין העוה''ז אנחנו מבקשים עוד שנה לחיות ומבקשים סליחה,
ובדין העוה''ב אפילו אם חזרנו בתשובה על מעשה, ניתן עליו את הדין אחרי 120.
אם כך, למה בכלל יש את התשובה אם היא לא מוחקת לגמרי את החטא, אני מאד מבולבלת ואשמח אולי אם הרב יתן לי כמה קישורים באתר לסדר לי את הראש...
תזכו למצוות ושנה טובה!!!

תשובה

שלום וברכה

דברים לא נכונים. תשובה שלימה מוחקת את העוון לגמרי ולא נשמע על זה עוד לעולם הבא וכך מפורשים דברי הרמב"ם הלכות תשובה פרק ז

הלכה א
הואיל ורשות כל אדם נתונה לו כמו שבארנו ישתדל אדם לעשות תשובה ולהתודות בפיו מחטאיו ולנעור כפיו מחטאיו כדי שימות והוא בעל תשובה ויזכה לחיי העולם הבא.

אין צורך להאריך יותר בדברים פשוטים אלו.

בברכה שנזכה לתשובה שלימה,