שבת

מה מברכים על תינוקת שנולדה?

  • כ"ד אלול התשע"ט

שאלה

הי,
נולדה לי בת ביום שישי.
לא בירכנו אותה בבית הכנסת בשבת שאחרי הלידה, היינו בבית החולים.
רציתי לדעת האם זה אפשרי לברך בשבת לאחר חודש מהלידה.
1. מה עושים בבית הכנסת? מה צריך לברך? בעלי לא דתי, ולא מעוניין כל כך לעלות לתורה. האם אבא שלי יכול לעלות במקומו?

2. איך עושים סעודת הודיה להשם? מה זה צריך לכלול? אם אני עושה מסיבת זבד הבת באולם זה מספיק?

תשובה

שלום וברכה

תבקשי מאביך שיעשה מי שבירך לבת הנולדת, ואפשר להסתפק בזבד הבת באולם, שכולם יברכו אותך שתגדלי את הבת לתורה ויראת שמים. לכתחילה מומלץ שבשבת אחרי המי שבירך בבית הכנסת ההורים או את תעשו קידוש בבוקר בבית עם עוגה, ויאחלו מזל טוב וברכות לבת הנולדת.