חברה והשקפה

משיח ישראל

  • כ"ד אלול התשע"ט

שאלה

כבוד הרב
יש לי שאלה שמציקה לי מאד ואני רוצה לדעת את התשובה שמעתי הרבה דברים על מה יקרה כשהמשיח יגיע אני מאד רוצה שהוא יגיע אבל אני לא מסוגלת לחשוב על זה שאני אהיה מאושרת על חשבון אנשים שיסבלו זאת אומרת שכשהמשיח יגיע שמעתי שלכל יהודי יהיו משרתים ובאמת כל אחד/ת יהיה כנסיך/ה אבל קשה לי שלגוים אין את הזכות למשיח ואנשים מאד יפגעו מזה אני יודעת שאני לא אמורה לרחם עלייהם אבל אין דרך לשנות את זה שכולנו (אנחנו והגויים) נזכה לעולם הבא ושכולנו (אנחנו והגויים)נחיה בשלום

בבקשה תסביר לי את הכל
תודה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

כל מה שאת חושבת ומרגישה - ה' שם בלבך, כי הוא מקור הרחמים והאהבה והחוכמה. אין דבר שאת יודעת שהקב"ה לא יודע, כל הרחמים שאת מרגישה הם ממנו יתברך. אז האמיני ובטחי בו שיעשה הכול לטובה, בצדק וברחמים גלויים.

כאשר תגיע הגאולה השלמה, הגויים יהיו מאושרים בהישגם. הם יראו את העזרה לישראל בתור זכות ולא בתור חובה. כך נאמר בנביאים, שמכל העולם יתקבצו העמים להביא קרבנות לבית המקדש בירושלים, וירצו לשמוע מחוכמת התורה של היהודים.

ראי בהרחבה:

https://www.hidabroot.org/article/120829

בברכת שנה טובה,
דניאל בלס