שבת

האם מותר לאישה לשים שמן בשערותיה בשבת ויום טוב?

  • כ"ז אלול התשע"ט

שאלה

שלום,
האם מותר לאישה לשמן שערה בשבת בשמני קוקוס או זית וכד' אם רגילה לכך בימי החול? וביום טוב?

תודה!

תשובה

שלום רב,

מותר לאישה לשים שמן בשערותיה בשבת. ומכל מקום תשתמש רק במעט שמן כדי שלא תבוא לידי סחיטת השערות. וכן צריכה להיזהר לא לשפוך שמן בכמות גדולה במקום אחד בשערותיה ולהעביר את השמן שנבלע בשיער ממקום למקום, כי יש בזה משום איסור סחיטה (שמירת שבת כהלכתה חלק א' פרק יד סעיף נד והערה קמא). ואין חילוק בזה בין שבת ליום טוב.

בברכה,

הלל מאירס