שבת

איפור בשבת

  • ב' תשרי התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב,
רציתי לשאול,(סליחה מראש שצרפתי כמה שאלות נראה לי שזה קשור אחד בשני...תודה)
בשבתות וחגים נורא לא נעים להיות עם חצי איפור על הפנים וכאשר מדובר ב-3 ימים זה עוד יותר מפריע...
הבנתי שאין בעיה עם אבקות אבל אם הבנתי נכון האבקות למינהן שיש כיום מעורבות עם שמן/מים ולמרות שהולכות בקלות עם מים יש בעיה לשים אותן בשבת( (1) האםהבנתי נכון?)
לגבי צלליות הבנתי שיש מחלוקת מפני איסור צובע אך יש המתירים.
אז מה זה אומר למעשה? זה בסדר לשים או לא?(2)
וכן אם אין בעיה (3) האם אפשר לקנות צללית בצבע גוף ולהניחה על כל הפנים (מעיין מייקאפ)
וכן (4) מחיקת האיפור הבנתי שמותר עם מים אך לא עם מגבון(מגבון מותר אם עושים בעדינות ללא סחיטה?והחשש לצובע -עדיף להסיר בכל זאת עם מים כי הרי בהורדה עם מים, בניגוב הפנים הנייר שמשתמשים בו נצבע במייקאפ)
(5) האם מותר לשטוף פנים כרגיל עם סבון/בלי למרות שהאיפור נמרח?

אשמח לדעת הלכות חשובות אלה.
תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

אפשר לשאול כל מה שרוצים, אנו שמחים לענות

1. נכון מאוד

2. מותר רק אם זה אבקה

3. אין בעיה לקנות צללית בצבע גוף ולהניחה על כל הפנים (מעיין מייקאפ)

4. עדיף מים

5.  מותר לשטוף פנים עם סבון נוזלי.