חברה והשקפה

השתדלות בפרנסה

  • ג' תשרי התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב
אני נשוי ובעזרת ה' ילד בדרך, כרגע אני מחפש עבודה ויש לפניי 2 אופציות או לעבוד מ 8 בבוקר עד 13 בצהריים ראשון עד חמישי ולהרוויח משכורת של 6 אלף לחודש או לעבוד מ 6 וחצי בבוקר עד 17 אחר הצהריים כולל יום שישי עד 14 ולהרוויח 11 אלף נטו, אני שואל בגלל 2 סיבות דבר ראשון כי אם אני בוחר בעבודה הראשונה אז יש לי יותר זמן לתפילה במניין ללימוד תורה למשפחה וכו' ודבר שני הפרנסה שמגיעה לי זה מה שאני יקבל בסופו של דבר אני רק צריך לעשות השתדלות אז בעצם מספיק לעבוד עד 13. במה אני צריך לבחור לפי התורה?

תשובה

שלום וברכה

מאחר ומשכורת של 6 אלף שח אינה מספיקה כיום להתפרנס לזוג עם ילד הרי שאין זה השתדלות מספקת ויש לקחת את העבודה שמכניסה 11 אלף שח.

בעז"ה ניתן להתפלל בנץ גם בחורף ולכן לא תבטל תפילה וגם תוסיף זמן ללימוד תורה בעז".ה

בברכת גמר חתימה טובה,