קידוש בשבת למי שמחלל שבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה אדם שחוזר בתשובה והוא עדיין לא שומר שבת באופן מלא כי קצת קשה , יכול הוא להתפלל תפילות שחרית ומנחה וערבית של ערב שישי ומותר לו לעשות קידוש והבדלה ולהגיד ברכת המזון אחרי אכילה. יש לציין שאני נימצא בחו"ל ולעת עתה קצת קשה לשמור שבת

תשובה

שמירת שבת שוה את המאמץ גם אם זה קשה מאוד, ומי מדבר עם זה רק `קצת קשה`. השבת ניתנה לעם ישראל בהיותם בחוץ לארץ, וזה מהמצוות שאינן תלויות במקום מסויים. עם זה, אי שמירת שבת אינה מצדיקה אוכל ללא ברכה, וחייבים להתפלל ולעשות כל המצוות, ובתקווה שאכן תשמור בקרוב את השבת כהלכתה.

בברכה - בנימין שמואלי