מי שגזל ולא יודע למי להחזיר, כיצד יכפר על כך?

  • ז' תשרי התש"פ

שאלה

שלום,

כשהייתי נערה (לא כל כך חכמה) הייתי בפנימייה.
לצערי, פעמיים גנבתי מזון מסופר וממכולת. הייתי רוצה לעשות תשובה אבל אני לא יודעת איך להחזיר את הגזל כי הסופר כבר לא קיים והמכולת- אין לי מושג איפה היא...

מה אני יכולה לעשות כדי לכפר?

תודה

תשובה

שלום רב,

העצה היא לעשות בסכום שגזלת משהו שיש בו תועלת לרבים, כי באופן זה יש סיכוי שביום מן הימים הנגזל יהנה מכספך, וזו תהיה כפרה על העבר.

מקורות: יעויין שלחן ערוך חושן משפט (סימן שסו סעיף ב) וסמ"ע (סק"ה).

בהצלחה רבה,

הלל מאירס