תפילה וברכות

בורא נפשות ופרות

  • ז' תשרי התש"פ

שאלה

שלום,
רציתי לדעת, אם שתיתי מים בכמות שלא מספיקה לברכה אחרונה ואחר כך אכלתי פרי שברכתו בורא נפשות - האם עליי לברך על הפרי ברכה אחרונה?

ואם אכלתי פרי בכמות מספקת לברכה אחרונה ושתיתי מים בכמות שלא מספקת האם הברכה האחרונה על הפרי פוטרת גם את המים, ואני צריכה לברך 'שהכל' מחדש?

תודה!

תשובה

שלום וברכה

אם יש באחד משניהם שיעור מברכים ברכה אחרונה.

הברכה האחרונה נחשבת כהפסק ויש לברך שוב לפני שתיה נוספת. אולם אם את מכוונת להדיא שהברכה האחרונה תחול רק על הפרי ולא על השתיה שאז תוכלי להמשיך ולשתות בלי ברכה.