נשים

תפילה לנשים

  • ז' תשרי התש"פ

שאלה

שלום רב,
1. ראיתי שכתבתם שנשים לא מברכות ברוך שאמר וישתבח בשם ומלכות. האם הן חייבות להתפלל את טקסט הזה אבל בלי שם ומלכות או שפשוט לדלג על זה ולעבור ישר לקריאת שמע?
2. בקריאת שמע - האם להתפלל את כל הטקסט, כולל "תהילות" המתחבר לעמידה, או רק עד סוף פרשת ציצית? במידה וקוראת עד וכולל "תהילות" האם קוראת בשם ומלכות?
3.האם אחרי תפילת עמידה מסיימת התפילה או ממשיכה לשיר של יום, עלינו לשבח וכו'? אם ממשיכה האם ממשיכה בשם ומלכות או לא? תודה רבה,
אילנה

תשובה

שלום וברכה

אכן נשים ספרדיות לא אומרות בשם ומלכות את ברוך אתה ה' של ברוך שמר וישתבח או ברכות קריאת שמע.

1. לא חייבות. ירצו יאמרו בלי שם ומלכות ירצו לא יאמרו כלל.

2. גם כאן אומרים רק בלי שם ומלכות ואם רוצות יכולות לדלג לגמרי.

3. כל הפרקים והפסוקים אומרים בשם ומלכות כרגיל.