פסיקה הלכתית

  • ז' תשרי התש"פ

שאלה

בס"ד
שלום כבוד הרב,
אני מאוד מבולבלת לגבי אחרי איזה פסיקות הלכתיות עליי ללכת, אני תימניה בלדית ומגיעה ממשפחה שלא מקפידה כל כך על שמירת תורה ומצוות. הרבה פעמים כשאני מנסה למצוא כיצד עליי לנהוג בדבר מסויים אני מוצאת הרבה מאוד תשובות שונות שמבלבלות אותי ואז אני לא בטוחה אחרי מי עליי ללכת.... האם עליי ללכת אחרי שולחן ערוך או הרמב"ם? הבנתי שלא תמיד ההלכות לתימנים הם אותו דבר כמו עדות המזרח יש איזה ספר אולי שמקבץ את ההלכות והפסיקות המתאימות? או האם זה בסדר שאנהג פשוט על פי ההלכות הרגילות של הספרדים ועדות המזרח שהרבה יותר קל למצוא אותם ולברר לגביהם הנושא ממש מתסכל אותי ומקשה עליי לכן אשמח לתשובה ולעצהבנוגע לעניין. בנוסף, אני גם מתפללת בסידור נוסח עדות המזרח האם עליי להחליף לנוסח תימני בלגי או שזה בסדר להמשיך עם מה שאני רגילה?
תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

דעת מרן היתה שגם יוצאי תימן ינהגו בארץ ישראל כדעת השולחן ערוך ולכן את יכולה לנהוג בכל הדברים כמנהג הספרדים בני עדות המזרח.