חלום על נפטר"}

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום לך כבודו. יש לי חלום שחוזר אליי עד היום. אני מקווה שבעזרת ה` תוכל להבין את המסר בו. חמי נפטר לפני כחמש שנים, לאחר חצי שנה החלו החלומות לפקוד אותי כמעט כל שבוע, ואפילו פעמיים בשבוע, היום גם אני חולמת אותו חלום אבל פחות. בחלומי אנחנו נמצאים בבית קברות, אחר ומוזר שעל ראשינו יש כיפת שמיים. ולמה בוץ, אנחנו אחרי קבורתו של חמי ומתחילים ללכת, אזי באים אלינו אנשים ואומרים שקברנו את חמי חי. אנחנו שבים למקום שמוציאים אותו חי, מוציאים אותו מהבוץ. השבוע חלמתי אותו חלום, אלא שהפעם חמתי ז"ל באה אלינו ואמרה שקברנו את חמי חי. אני חשה שיש איזה מסר, אבל מהו חמי היה אדם מאוד אדוק והתפלל הרבה, הוא גם התנדב להקמת בית כנסת, הוא נתן את נשמתו להקמתו. הוא נפטר בגיל 82. תודה.

תשובה

שלום וברכה

צדיקים במיתתם קרויים חיים, והטעם כי החי יכול לעבוד את ה` אך לא כן המת, והאדם שבנה בית הכנסת ומכוחו לומדים ומתפללים במקום אין כל ספק, שחי הוא כל הזמן, ועולה ומתעלה ממדריגה למדריגה.

בברכה - בנימין שמואלי