על סיר ומכסה מברכים על טבילת כלי או כלים?

  • ז' תשרי התש"פ

שאלה

שלום רב,

האם סיר ומכסהו נחשבים ככלי אחד או שניים לעניין ברכה בטבילה? כי למעשה אפשר להשתמש בכל אחד לעצמו

בברכה
שלומי

תשובה

שלום רב,

סיר ומכסה נחשבים כלי אחד, ולכן יש לברך עליהם "על טבילת כלי".

מקורות: שו"ת מנחת שלמה חלק ב' (סימן סו אות ג). וכ"כ בספר אשרי האיש חלק יורה דעה חלק א' (פרק ט סעיף נ) בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל. וכן פסק בספר אור לציון חלק ה' (פרק לט סעיף ז). אמנם ראה להגר"נ קרליץ שליט"א בספר חוט שני טבילת כלים (עמוד לח אות ג) שלפי דעתו מסתברא דיברך בלשון רבים.

בברכה,

הלל מאירס