חברה והשקפה

יהודי ממוצא ערבי

  • ח' תשרי התש"פ

שאלה

שלום רב

ידוע שיש ערבים מוסלמים וערבים נוצרים.
אם ככה, מדוע אין דבר כזה ערבים יהודים?
הרי ערבי זה לאום ויהודי זו דת, לכן אין סתירה בין הדברים.
אודה לתשובה מנומקת ומפורטת.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

שאלה טובה. הרמב"ן (בוויכוח הרמב"ן המפורסם) טען בפני הנוצרים, שהגויים מתנהגים כאנשים בלי דת. שכן לא משנים את לבושם, הליכותיהם, מנהגיהם וכו', אלא רק מספרים על אמונתם, אך חיים כחילונים. הערבים כמו הנוצרים. לעומת זאת היהודי שונה מן הגוי בכל הליכותיו, מנטילת הידיים בבוקר ועד קריאת שמע שעל המיטה, כל מעשיו בנויים על ההלכה.

אני חושב שההסבר לכך טמון בעובדה שערבי אשר מתגייר, משנה לא רק את זהותו, אלא את כל מעשיו - כאילו הפך לבריה חדשה. ובמילא הצטרפותו לעם ישראל אינה מאפשרת עוד להשתייך לבני מוצא כזה או אחר.

ראה עוד במאמר:

https://www.hidabroot.org/he/article/186857

בברכה,
דניאל בלס