מעסיק סוד של עובדת

  • ח' תשרי התש"פ

שאלה

שלום,
אני עובדת במשרד רו"ח,
עד היום הייתי עובדת על תיקים בהנהלת חשבונות,

לפני 3 חודשים הבוס שלי עשה איתי הסכם
שאני יעבוד מהיום על ייעוץ מס
ואת התיקים של הנהלת החשבונות שעשיתי עד כה,
הוא יביא מישהי שאני ילמד אותה והיא תעשה אותם,

הבוס הביא מישהי החדשה,
העניין הוא,
שהמישהי החדשה נכנסה להריון באותו חודש של תחילת עבודתה,

היא גילתה לי ולעוד בחורה שהיא בהריון,
הבחורה השנייה גילתה לבנות במשרד פה וכולן יודעות מזה ( בדקתי עם הבחורה השניה אמרה לי שהיא גילתה לבנות )

אני שואלת אם מותר לי ללכת לבוס ולדבר אתו על זה,
כולן כבר יודעות שהיא בהריון (הבוס אני לא יודעת - משערת שכן – 10 בנות יש פה בטוח אחת גילתה לו )

אני מלמדת אותה סתם לחינם כי הרי היא תצא לחופשת לידה תשכח את כל מה שהיא למדה,
מבזבזת עליה זמן שיכול להיות מנוצל לעבודה,.

וגם מי אמר שהיא תחזור אחרי כן,
והרי הכוונה של הבוס שלי היה ללמד מישהי שתעשה את התיקים לתמיד - ולא שאחרי כמה חודשים תצא תשכח ושוב נלמד אותה מחדש,

מבדיקתי בחוק לבוס אין אפשרות לפטר את העובדת !!!
כך שאם אני יגלה לו היא לא תפוטר
הכי גרוע – מבחינתי זה הנכון,
יוציא ממנה את התיקים ויביא לה תיקים פשוטים שאין צורך בלמידה עליהם,

ביקשתי מהעובדת החדשה ללכת אליו והיא אמרה לי בהמשך ... לבנתיים לא הלכה!
כנראה לא מעוניינת- לא שווה לה לגלות לו כי אז הוא לא ירצה ללמד אותה,

האם מותר לי ללכת לבוס ולדבר אתו על זה?

תשובה

שלום וברכה

אין לך לספר על זה. בכל מקרה על פי חוק הוא חייב להעסיק אותה.