חברה והשקפה

התקרבות לגויים

  • ח' תשרי התש"פ

שאלה

בס"ד
שלום וברכה,
השאלה נוגעת גם לגבר וגם לאישה.
התידדות עם גויים בעבודה
יש בעבודתנו עובדים שבנהם גם גויים ערבים רוסים מחבר העמים[נוצרים]
אלו סכנות יש בכך שאנו בקשרי חברות בעבודה?
על מה יש להזהר כשאין ברירה ויש לנו קשר איתם?

האם משהי יהודיה נשואה לגוי יש גם להתיחס אליה ולהתרחק כמו לגויי
לגבי הילדים האם יש להמנע שיתחברו לילדים של היהודיה שנשואה לגויי? הרי הם יהודים האם יש לחשוש?
חשוב לציין שאנו בית שמרני שבת טהרה כשרות

תשובה

שלום וברכה

אין להתיידד איתם יותר מדי שלא ללמוד ממעשיהם אבל יש לנהוג קשרי עבודה וכבוד תוך התעיינות בשלומם.

כמו כן צריך להיזהר מאוד לא לאכול ממאכליהם ולא לשתות איתם יחד משקה משכר.ואסור לאכול בשמחת חתונה שלהם אפילו מאכלים כשרים.

יהודיה הנשואה לגוי יש לנסות לקרבה ולהאיר עיניה בטוב ה' ולהתפלל עליה שתזכה לשוב בתשובה שלימה. יש לקרב את ילדיה אולם לשים עין ולבדוק האם הם מלמדים אותם דברים שאינם ראויים כדי לעמוד על המשמר בחינוך הילדים.