שו"ת יום כיפור

וידוי

  • ח' תשרי התש"פ

שאלה

יש לי חוברת כזו של הוידוי המורחב שבו מופורטות הרבה עברות
1. למה אני צריכה להתוודות על דברים שאני בטוחה שלא עשיתי כמו אכילת שקצים ורמשים?
2. למה אני צריכה להתוודות על דברים שחזרתי עליהם בתשובה בשנה שעברה והשנה לא חזרתי עליהם?

תשובה

שלום וברכה

1. מנין לך שאל אכלת ירק שהיה בו חרק קטן?

2. שני סיבות בדבר.א. יתכן ששנה שעברה התשובה לא היתה מושלמת לגמרי. החרטה לא היתה מספיק חזקה וכו'

ב. מאחר וכעת את בדרגה רוחנית גבוהה יותר וזכית בוודאי להתעלות במשך השנה הרי שהתשובה כעת תהיה בדרגה גבוה יותר. למשל אם שנה שעברה התשובה היתה יותר מיראה הרי שבשנה זו תהיה התשובה מאהבה וכמובן שגם באהבת ה' יש הרבה דרגות ועל כן יש לשוב בתשובה בכל שנה ושנה על כל העבירות.

בברכה שנזכה לתשובה שלימה מהרה,