האם זה נכון שאסור לשמוע שירים במשך השנה?

  • י"א תשרי התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב,
שמעתי שיעור של רב אחד והוא אמר שם שאסור לשמוע שירים כלל חוץ ממועדים טובים וימי שמחה. ושזה כתוב בשולחן ערוך או באיזה ספר אחר לא זוכר בדיוק.
זה נכון?

תודה רבה על התשובה

תשובה

שלום רב,

א. נכון שחז"ל גזרו שלא לשמוע כלי נגינה מפני חורבן בית המקדש, אולם לפי מנהג האשכנזים האיסור הוא דווקא למי ששומע ברגילות כלי נגינה, אבל אם אינו רגיל בכך מותר (יעויין שלחן ערוך ורמ"א אורח חיים סימן תקס סעיף ג).

ב. מעיקר הדין מותר לשמוע מוזיקה מוקלטת בזמנינו כיוון שלא רואים בעיניים את כלי הנגינה (שו"ת יחוה דעת חלק ו' סימן לד).

בברכה,

הלל מאירס