נשים

למה אסור לנשים לרקוד עם ספר תורה?

  • כ"ג תשרי התש"פ

שאלה

הרי אנחנו זוכות בתורה של בעלינו וילדינו ומוסרות נפשינו על התורה שלהם. התורה היא החפץ המחבר בינינו לבין אבינו שבשמיים. יש לנו קשר עמוק אליה. אז למה בעצם נשים לא רוקדות עם התורה בשמחת תורה?

תשובה

שלום וברכה

אמת שיש לכם חלק מלא בתורת הבעלים והילדים אבל בכל זאת אין לתת לרקוד מכמה וכמה סיבות וביניהם צניעות  בין ריקוד בפני גברים וגם רקוד של אשה לא צנועה עם הספר תורה וחשש שאשה במחזור תגע בספר תורה ועוד ועוד.

בהצלחה,