חברה והשקפה

הכחדות הדינוזאורים והעם הנבחר

  • כ"ג תשרי התש"פ

שאלה

הדברות שלום רב!
שמעתי הרצאות מאוד מעניינת ומחזקות של הרב זמיר כהן בנושא מדעים ויהדות. ההרצאות מאוד חזקו אותי. עלתה לי שאלה לגבי הכחדות הדינוזאורים, כאשר הרב אמר שהדינוזאורים נכחדו במבול, אך גוריו של הראם שהוא דינוזאור נכנסו לתיבה וכך גם דוד נפגש עם דינוזאור וכו'. לכן התעניינתי מתי הזן הזה של הדינוזאור נכחד?
בנוסף, יש שאומרים שאנו מתנשאים משום שאנו אומרים שאנו העם הנבחר. איך אפשר להסביר את זה גם לנו וגם לאנשים רחוקים מדת ואף לא יהודים?

תשובה

שלום וברכה,

ראה בהרחבה:

דינזאורים

ככל הנראה נכחד לאחר ימי דוד המלך, או עדיין קיים במקומות מוסתרים כביצות וכדו'.

כל גוי יכול לקבל על עצמו תרי"ג מצוות, להתגייר וכך יזכה לשכר של העם הנבחר, אם רק ירצה בכך. איננו מגבילים את הכניסה לעם ישראל. ראה במאמרי: "האם זו אפליה שהגויים לא קיבלו תורה?"

בברכה,

דניאל בלס