חברה והשקפה

קשיים בחזרה בתשובה

  • כ"ג תשרי התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב,
שמי אור , בן 22 , מתגורר בסביבה חילונית לחלוטין

לפני כשנה התחלתי תהליך איטי של התקרבות (כמעט חזרה בתשובה )
בתור התחלה ברכות השחר.. ברכות התורה
לאחר מכן הוספתי תפילין באופן יום יומי וקבוע
לאחר מכן הוספתי קביעת עיתים לתורה ( לומד תורה דרך ותן חלקנו ומקשיב לשיעורי תורה)
ולאחרונה , הפסקת שימוש האש בשבת, הוספת פלטה במקום בישול, הפסקת נסיעה בשבת (טרם הצלחתי להתגבר על עניין הטלפון והטלוויזיה )

בהתחלה כשחזרתי בתשובה לפני כשנה , חשתי שהכול הולך היטב ואפילו הייתי מתאר את עצמי כבר מזל, שכול שאגע בו - מצליח, בריאות קצת רעועה שחזרה להיו איתנה והרבה טוב
לאחר בערך מס' חודשים מתחילת החזרה בתשובה, החלו להופיע קשיים אדירים :

לפני כ6 חודשים פוטרתי ביום בהיר אחד ממקום עבודתי, לציין שלא החזקתי בסתם עבודה אלא בעבודה בתפקיד ניהולי במקום מסודר עם קביעות ושכר של כ-15,000 ש''ח, עבודה שעבדתי ולמדתי רבות כדי להשיג ונחשבת נדירה עד בלתי אפשרית להשגה בגילי.
כיום אני בעבודה שבה אני בנתיים משתכר הרבה פחות

לפני כחודש בת זוגי , אשר אנו ביחד מגיל 16 וכבר היינו קרובים לחתונה (אני כיום בגיל 22 ) ואף התגוררנו ביחד בשנה האחרונה (לציין שהיא הייתה חילונית ומתנגדת לדרך התורה ולשמירת שבת ) - נפרדה ממני והותירה אותי עם לב שבור חלק מהסיבות שבגללם היא נפרדה ממני הם ככול הנראה גם ההתקרבות לדת עצמה , עזבתי את הבית המשותף ונאלצתי לחזור הביתה ולהתגורר עם ההורים,

כיצד עליי לקחת את הדברים האלה שעוברים עליי ודווקא להתחזק בהם ? האם אלו מבחנים ? או שמא דברים שנגזרו עליי מלמעלה כעונש כלשהו ? או שאולי דווקא לטובתי ? האם זה משהו שקורה לחוזרים בתשובה, יש לזה תקדימים ?

בהסכלות מלמעלה במקום שהחזרה בתשובה תשפר את חיי הכול הולך הפוך
לפני כשנה אחת בדיוק היו לי חיים נושקים למושלם, עבודה.. בת זוג.. כעת נותרתי חסר עבודה וחסר בת זוג וחסר בית,
קשה להישאר אופטימי ולהתחזק עוד במחשבות כאלה, מדוע הדברים הללו קורים לי אינני מבין

אשמח לעצות ולכול חיזוק אפשרי,

תשובה

שלום וברכה

אינני בשמים ואינני יכול לענות לך במדוייק על מה עשה ה' ככה או ככה. אתן כמה אופציות שיתכן ויסבירו את הדברים לפחות חלקית.

א. יסוד הדברים מבוארים בגמרא שכאשר אדם שב בתשובה הקב"ה מנקה אותו מכל עוונתיו הישנים כדי שיוכל להתעלות ולהתקרב לבורא עולם כראוי ללא הזוהמה שנדבקה בנפשו מחטאי העבר.

ב. אמת שאין חובה על האדם להתקדם במהירות יותר מתכונות נפשו,  אבל לפעמים כאשר האדם כבר מודע לאסור ולמותר וההתקדמות שלו איטית פחות ממה שבורא עולם סבור שעליו להתקדם הרי שזה כבר נחשב לחטא ובדוגמא שלך יתכן שהצפיה בטלוויזה או השימוש בטלפון בשבת כבר נחשב אצלך כעת כחטא ולכן בא עליך הסער הזה.

ג. יתכן בהחלט שזה חלק מניסיון לראות אם הקשיים יפילו אותך חלילה או יחשלו אותך וכאשר תעמדו בניסיון תוכל להתחזק יותר ויותר.

ד. בענין בת הזוג הרי שחיי אישות או אף ייחוד איתה בבית אחד הוא איסור גמור והקב"ה רצה למנוע ממך החטא ולכן הפריד ביניכם. אם היא בת זוגתך ותקבל על עצמך לשמור נגיעה עד לחתונה היא תחזור. אם היא לא תחזור איליך, הרי שהיא לא בת זוגתך ועליך לשמוח ולהודות לבורא עולם שהשתחררת והתקדמת בדרך לזיווגך האמיתי.

נשמח לסייע לך עוד ככל הצורך.