חברה והשקפה

חטא אדם הראשון

  • כ"ו תשרי התש"פ

שאלה

ה" ברא את כל העולם העצום ‚ האם לא יכל לברוא את האדם הראשון בצורה שלא יחטא? הרי זה כאילו שה' ברא משהו לא מושלם, עוד ביום היבראו כבר חטא...

תשובה

שלום וברכה

תכלית הבריאה לא היתה לברוא מלאכים שלא יכולים לחטוא כי בשביל זה כבר יש מלאכים בשמים. תכלית הבריאה היא להביא אדם קרוץ מחומר לעולם הזה שיהיו לו ניסיונות ואם יצליח להתגבר עליהם האדם יזכה לגן עדן ואם לאו , לא.

אדם הראשון קיבל ניסיון והוא החליט לא לעמוד בזה כי הבחירה חייבת להיות נתונה לחטוא או לא כי ללא זה אין כלל תכלית לבריאה.

בהצלחה,