חברה והשקפה

פערי דת

  • כ"ז תשרי התש"פ

שאלה

שלום,
אנחנו משפחה עם 2 ילדים קטנים. משפחה המורחבת כולם חוזרים בתשובה אברכים ונשות אברכים ב"ה. אנחנו גם התחלנו להתחזק בשנים האחרונות ומקיימים מצוות קלה כבחמורה. אני קיבלתי על עצמי כיסוי ראש לאחרונה הבעיה עם בעלי שהוא לא מוכן לשים כיפה בכלל. הוא מתפלל 3 תפילות במניין ומקפיד על מצוות מאוד אבל הכיפה קשה לו מאוד בבית הוא מגיע שם כיפה כי רוצה לאכול משהו ומישהו יכול לדפוק בבית והוא בבהלה יזרוק את הכיפה על השולחן ויפתח את הדלת או שהוא הולך למכולת מיד אחרי שהוא חוזר מהתפילה בא לשים את הכיפה בבית והולך.
המצב הזה אוכל אותי אני פשוט מרגישה מוזרה שכל העיניים תמיד על שנינו שאנחנו הןלכים ברחוב מרגישה כמו משפחה מוזרה.
לא מבינה מה הבעיה שלו זה לא שהוא רחוק מזה הוא ממש מקיים מצוות בהידור ובשמחה.
כמה פעמים ביקשתי ממנו והוא אמר לי אני לא אשים כיפה אף פעם באופן קבוע.
יש לנו ילד גדול כבר בן 3 שמתחנך במוסד תורני אם הוא לוקח אותו הוא מוציא את הכיפה מהכיס ושם.
אני פוחדת על העתיד של ילדיי לחיות בשקר זה גרוע מאוד בעיניי וכבר חשבתי שאין טעם ככה להמשיך המצב הזה קשה ומתסכל מאוד וגורם להמון חילוקי דעות ומריבות בלתי פוסקות.

מה עושים ממש אובדת עצות??

תשובה

שלום וברכה

אשריכם שזכיתם להתקרב כל כך, ה' יתן לכם הלאה את הכוחות להתעלות ולעלות מעלה מעלה בתורה ויראת שמיים ובקיו םהמצוות כרצונכם הטוב.

חשוב מאוד לא לבקש ממנו כלל ללחבוש כיפה ולתת לזמן לעשות את שלו. הלחץ שלך מקשה עליו ולא מקדם את המטרה. תתני לו להגיע למסקנות לבד ובעז"ה הוא יגיע איליהם בקרוב בעז"ה.

תקבלי אותו כמו שהוא באהבה כמקדם ובעז"ה כאשר לא תדברי על כך ותתני לו להתקדם בקצב שלו זה יקרה מהר.

בהערכה רבה,