שבת

קידוש אחר תפילה

  • כ"ח תשרי התש"פ

שאלה

שלום שמעתי את הרב יצחק יוסף בקשר לבתי כנסת שעושים שיעור תורה אחרי תפילת ערבית של יום שישי אמר הרב תיכף קידוש רוב הציבור מקדש בבית אם לא כולו מה ההלכה בעניין זה .תודה

תשובה

שלום וברכה

בעבר היה מצוי שהיו אנשים בבית הכנסת שאכלו שם אולם בזמנינו אין זה מצוי ולכן ברוב רובם של בתי הכנסת לא מקדשים בבית הכנסת בליל שבת. אולם במקומות שנהגו לקדש אין להם לשנות מנהגם אף אם אין אוכלים שם.