שו"ת יום כיפור

איך חטאים עדיין מופעים לאחר כיפור במוות קליני

  • ל' תשרי התש"פ

שאלה

שלום הרב.
חזל אמרו לנו שהאדם לאחר כיפור נקי מעברות אם עשה תשובה
איך יתכן שבסיפורים של מוות קליני אנשים דתיים שבוודאי עשו תשובה והתענו בכיפור.מספרים שהראו להם חטאים מגיל 17 וכדומה.
אם אני מבין נכון החטאים אמורים להיות מכיפור האחרון עד יום הייתה
אשמח לתשובה מפורטת
תודה רבה וישר כוח

תשובה

שלום וברכה

רק תשובה שלימה ואמיתית מכפרת על כל חטא ועון. כל שהתשובה אין בה חרטה עמוקה ואין בה קבלה אמיתית לעתיד אינה מוחקת את החטא ובפרט אם לא שב בתשובה מאהבה. כמו כן איסורי כריתות לא נמחלים ביום כיפור אף למי ששב בתשובה אלא על ידי ייסורים.

בברכה שנזכה לתשובה שלימה ולחיים ארוכים,