זוגיות

האם בזמן שאדם מחתן את ילדיו יש לו שפע מיוחד משמיים להוציא יותר מן הרגיל?

  • ל' תשרי התש"פ

שאלה

האם ידוע על מקור תורני שבזמן שאדם מחתן את ילדיו יש לו צינור שפע מיוחד משמיים ובזמן הזה יכול להוציא יותר מן הרגיל? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

יש מקור כללי לגבי הוצאות של כל מצווה, וכדברי הגמרא במסכת ביצה (דף טז עמוד א) כל מזונותיו של אדם קצובים לו מראש השנה ועד ראש השנה חוץ מהוצאת שבתות והוצאת ימים טובים והוצאת בניו לתלמוד תורה שאם פחת פוחתין לו, ואם הוסיף מוסיפין לו. וכתב השיטה מקובצת שם בשם הריטב"א, דלאו דווקא הוצאת שבתות וימים טובים דהוא הדין לכל הוצאה של מצוה אלא הגמרא נקטה דוגמאות מצויים. ולפי זה גם הוצאות נישואין שהוא דבר מצוה אינו בכלל מה שנקצב לאדם בראש השנה, אלא אם הוסיף מוסיפין לו.

בברכה,

הלל מאירס