חברה והשקפה

המבול בתקופת נח

  • ו' חשון התש"פ

שאלה

יש לי שאלה לגבי תקופת מסע תיבת נח
הסיבה העיקרית לגזירה של המבול היא פשעי האנושות והשם מציל רק חלק מהחיות
מה עם יתר האנשים שלא חטאו
וכן כל החיות והצמחייה בעולם שבוודאי לא חטאו
תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

כל בני האדם חטאו, או היו שותפים לחטאים החמורים שנעשו. רק נח היה צדיק בדורותיו ופרש מהעבירות ועוברי העבירות. כמו כן נח בנה את התיבה במשך 100 שנה, ונתן לבני דורו זמן די והותר לשוב בתשובה או להצטרף אליו!

כל בעלי החיים ואפילו המלאכים קשורים בבני האדם, וכאשר האנשים חוטאים - גם הם יורדים מדרגתם הרוחנית ומתקלקלים יחד עם האדם. המדרש מספר שבעקבות חטאי האנושות גם בעלי החיים פעלו נגד טבעם בצורה מעוותת, מין בא על שלא מינו וכו'.

המבול היה מחייה של העולם הישן, ויצירת הזדמנות שנייה לבריאה. הצמחייה חזרה מיד לאחר המבול כפי שהיתה.

בברכה,
דניאל בלס