שאל את הרב - כללי

מהי ההגדרה של ערירי?

  • ו' חשון התש"פ

שאלה

שלום רב, רציתי בבקשה לשאול מהי ההגדרה של ערירי?
(כי מצד אחד מובא על יהושע שמת ערירי והרי היה לו בנות ומצד שני כתוב במסכת שבת שערירי זה ללא זרע  ויש כנראה עוד מקורות לכאן לכאן)
אז איך מיישבים את האמור?
תודה

תשובה

שלום רב,

נכון שבדרך כלל ערירי הכוונה למי שנפטר מן העולם ללא שישאיר אחריו צאצאים, אולם מצאנו יוצא מן הכלל במסכת עירובין (דף סג עמוד ב) שלא נענש יהושע אלא בשביל שביטל את ישראל לילה אחת מפריה ורביה. ופירש רש"י, לא נענש יהושע, להיות ערירי. ע"כ. והרי היו ליהושע בנות כמבואר במסכת מגילה (דף יד סוף עמוד ב). ועל כרחך שלפי רש"י ערירי יכול להיות פירושו גם אדם שנפטר מן העולם ללא בנים. וכן ראה במהרש"א שם.

בברכה,

הלל מאירס