חברה והשקפה

איך מתנערים מהיצר הרע ומתחברים לשם יתברך?

  • ו' חשון התש"פ

שאלה

היי. שמי אביה ואני בת 30. לאחר כמה פעמים עוצמתיות שבהן הרגשתי את השם יתברך מאיר בליבי התחלתי לעשות תשובה.
אולם, בתקופות האחרונות ממש ממש קשה לי אני מרגישה ממש שמנסים לשבור אותי. לא רק שהיה ועדיין יש קצת ערפל גדול בעניין הקריירה הייעוד והזוגיות שלי, אלא גם שכל הזמן מתלווה לזה הרגשה ממש לא טובה של עצבות גדולה ואשמה. אני משתדלת לקרוא תהילים ולעשות התבודדות ולשוחח על כך עם ה' יתברך וזה באמת מחזק ונותן כוחות אבל מצד שני אני חווה לפעמים רגעים לא פשוטים ואני ממש פוחדת שאני חס וחלילה אגיע לנקודה קשה שבה היצר הרע יצליח להתיש אותי ואני אהיה עצובה לגמרי וחסרת כוחות.
מה עושים?
תודה רבה מקרב לב

תשובה

שלום וברכה

עלייך לזכור שהבא לטהר מסייעין בידו וכדבר הכתוב שה' לא יניחנו בידו  - ה' לא מניח שאדם שמנסה להתגבר על היצר ליפול בידו. אין לך לחשוש שלא תצילחי להתגבר עליו ה' נותן לך את הכוחות וכל זמן שאת רוצה את תנצחי את היצר בלי מורא ופחד.כלל וכלל.

דעי שלא לעולם יש ליצר רשות להילחם בך וקץ שם לחושך - יש רגע שה' גוער בשטן ומרחיקו מהאדם ולא נותן לו יותר לנסות את האדם מעבר לגבול מסויים.

על כן חיזקי ואמצי וה' הטוב יאיר לך ותזכי ללכת בדדרך ישרה ולא יחסר לך מאומה בעז"ה לא ברוחניות ולא בגשמיות.