תפילה וברכות

מדוע במהלך תפילה לה’ יתברך אני תמיד מתחילה לבכות?

  • ט' חשון התש"פ

שאלה

שלום וברכה,
אני חוזרת בתשובה בחודשים האחרונים ושמתי לב שכמעט כל פעם שאני מתפללת לה' יתברך (בעיקר כשאני ממש "בתוך" התפילה ומרגישה את ה' יתברך בליבי), אז אני מתחילה ממש לבכות? אני לא יודעת מהיכן מגיע הבכי זה קורה גם במצבים רגילים שבהם אני לא עצובה או משהו כזה... זה קצת מוזר לא? אומרים שעבודת השם גורמת לשמחה אז למה תמיד אני פורצת בבכי? יש אולי הסבר לדבר הזה?
תודה רבה !
תבורכו מפי עליון

תשובה

שלום וברכה

זה בכי של געגוע הנשמה לשכינה, בכי של שמחה והתרגשות ואל של עצב. וזה מתנה שקיבלת מבורא עולם שהתפילות שלך מגיעות עד כסא הכבוד ואת מרגישה מחוברת עם בוראך. צדיקים גדולים היו מגיעים לבכי בכל תפילה - בכי של התרגשות וגעגוע ושמחה.

אשרייך שזכית לכך ויהי רצון שתמשיכי לעלות עוד במעלות התורה והיראה כרצונך הטוב.