שבת

נטרול יתוש בשבת ע"י מים\מיץ

  • י' חשון התש"פ

שאלה

ליל שבת אחד זמזם סביבי יתוש והטריד את מנוחתי במשך זמן רב כך שלא הצלחתי כלל להתרכז וללמוד. בסופו של דבר החלטתי לאפשר לו לנחות על העור ואז שפכתי עליו מיץ תפוזים, תוך מחשבה שאין ודאות שזה אכן יהרוג אותו וסביר להניח שיישפכו עליו כמה טיפות שינטרלו אותו ויבריחו אותו(קרה ששפכתי על יתוש מים וזה לא השפיע עליו כלל למרות שראיתי שהמים פגעו בו במקצת). זה עבד והיתוש נעלם כאשר לא מצאתי סימן לגופתו במקום שפיכת המיץ. האם נהגתי כשורה?

תשובה

שלום וברכה

לא ידוע לי אם זה הורג או לא.

אבל לפי מה שאתה כותב זה רק מבריח את היתוש ולא הורג את היתוש ולכן אין כל חשש.