תפילה וברכות

האם אפשר לעמוד כשמברכים ברכה ראשונה על האוכל?

  • י"א חשון התש"פ

שאלה

שלום רב,
האם ניתן לעמוד ולא לשבת בעת שמברכים ברכות ראשונות (שהכול נהיה בדברו, בורא מיני מזונות וכו')?
בברכה ובתודה,
הדס

תשובה

שבוע טוב,

ברכה ראשונה לפני האוכל אפשר לומר בין בעמידה ובין בישיבה (יעויין ספר הליכות שלמה חלק א' פרק כ הערה 104 בשם הגרש"ז אויערבאך זצ"ל, ושו"ת ויען דוד חלק א' סימן ל). אמנם יש נוהגים לשבת בברכה ראשונה, וזהו דווקא כשאוכלים בישיבה, אבל כשאוכלים מעומד אין שום ענין לברך בישיבה (שו"ת ויען דוד שם).

בברכה,

הלל מאירס