האם צריך למכור כל מה שיש לו כדי לקנות נעליים?

  • י"א חשון התש"פ

שאלה

שלום, שבוע טוב,

שמעתי פעם שכתוב "מי שאין לו כסף לקנות נעליים חייב למכור התפילין שלו כדי לקנות נעליים", אבל "שמעתי", זה לא אומר הרבה. אני רוצה לדעת אם יש הלכה כזו בשלחן ערוך, ואם כך כתוב בתורה? או אולי, לא בדיוק ככה, אלא משהו דומה: "מי שאין לו כסף לקנות נעליים חייב למכור כל מה שיש לו כדי לקנות נעליים"?

תודה מראש על התשובה.

תשובה

שלום רב,

כך נאמר בגמרא מסכת שבת (דף קכט עמוד א) לעולם ימכור אדם קורות ביתו ויקח מנעלים לרגליו. ופירש רש"י, שאין לך ביזוי מן המהלך יחף בשוק. אך פשוט שאין למכור תפילין לצורך זה.

בברכה,

הלל מאירס