מהו גודל הכיפה לפי ההלכה?

  • י"ג חשון התש"פ

שאלה

בתור בעל תשובה, לפעמים כבד לי (לא מבחינה פיזית, אלא מבחינה נפשית) לשים כיפה גדולה.

שמעתי שצריכים להיות 2 תנאים בכיפה:
*** תנאי 1: שהיא תכסה את רוב הראש. אבל לא את רוב הראש, אלא דווקא את רוב הראש מלמעלה.
***תנאי 2: שיראו אותה מכל הצדדים.

לסיכום - השאלה היא:
מה השיעור המינימלי שצריך להיות בכיפה ע"פ ההלכה?

אשמח לתשובה.
תודה על הכל.

תשובה

שלום רב,

מותר מן הדין ללכת בכיפה קטנה על הראש אף על פי שאינה מכסה את רוב הראש, ובלבד שתהיה ניכרת ונראית מכל צדדי הראש מלפנים ומאחור. ובשעת קריאת שמע ותפילה, וכל שכן בברכת המזון, ראוי להקפיד לחבוש כובע, או לכל הפחות כיפה המכסה את רוב הראש.

מקורות: שו"ת יחוה דעת חלק ד' (סימן א).

בברכה,

הלל מאירס