האם צריך להטביל צנצנת ריבה שעושים בה שימוש חוזר?

  • ט"ו חשון התש"פ

שאלה

צנצנות ריבה שאני קונה ורוצה להשתמש בהם שוב האם צריכות טבילה? תודה רבה לכם

תשובה

שלום רב,

יש להטביל את הצנצנת בלי ברכה (כמובן רק אם נעשה על ידי מפעל שנמצא בבעלות גויים, כי אם הוא בבעלות יהודים פטור לגמרי מטבילה).

מקורות: כן כתבו בשו"ת משנה הלכות חלק ד' (סימן קז) ובשו"ת תשובות והנהגות חלק א' (סימן תמו) שאם רוצים לעשות שימוש חוזר בכלי יש חיוב להטביל. וכן דעת הגר"נ קרליץ זצ"ל בספר חוט שני טבילת כלים (עמוד ל). וכן הביא בשו"ת ויצבור יוסף חלק ב' (עמוד פא) בשם הגר"ע יוסף זצ"ל.

ומכל מקום אין לברך על ההטבלה כי יש לחוש לדעות שפוטרות, הלא המה, שו"ת אגרות משה חלק יורה דעה חלק ב' (סימן קלז) ושו"ת ציץ אליעזר חלק ח' (סימן כו) ושו"ת אור לציון חלק א' (סוף סימן כד ד"ה ומכאן). וכ"כ בשו"ת ישא יוסף (חלק יורה דעה סימן כא) בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל, שיש להטביל בלי ברכה.

בברכה,

הלל מאירס