חברה והשקפה

בנוגע לכתבה שעשיתם על מוות קליני

  • ט"ו חשון התש"פ

שאלה

אתם טענתם במאמר לגבי החיים שאחרי המוות כי ה"נשמות" ידעו מה קורה סביבם, מחקרים רבים שנערכו בנושא בהם ברוב המקרים רשמו פתק ועליו מספר במהלך סף המוות ולאחר מכן כאשר האדם טען שראה וידע מה קורה במשך היותו מחוץ לגוף שאלו אותו מה היה המספר על הפתק ולא ידע לענות להם המחקר הזה נערך לא פעם אחת ולא פעמיים אם טענתם נכונה וה"נשמה" ראתה את המתרחש סביב גופתה כיצד האנשים לא ידעו את המספר שהיה על הפתק? בתשובתכם אשמח כי תתנו לי הסבר הגיוני יותר מנסתרות דרכי האל וכולי

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

כלל לא נכון. ד"ר פרנייה שערך את הניסוי הודה שלא הצליח לתפוס מקרים רבים של מתים קליניים שזכרו את החוויה החוץ-גופית, וגם במקרים הנדירים מאוד שתפס, האנשים כלל לא טפסו למקום הספציפי הזה בתקרה - כך שלא יכלו לראות מה כתוב בו. עם זאת סיפרו אינספור פרטים אחרים על הרופאים והמתרחש בחדר בזמן הניתוחים, עד כדי כך שד"ר פרנייה טען שכנראה הגורל משחק בו.

מכל מקום, קשה להתכחש לראיות. הרי ישנם למעלה מ-30 מיליון מקרים מדווחים של מתים קליני מרחבי העולם, המספרים על יציאה מן הגוף ומנהרה וקול שדיבר אליהם בכח המחשבה ושאל אם רצונם לשוב לעולם הזה או להמשיך לעולם האמת (דרך המנהרה). חוקרים רציניים מאוד, הן נוירולוגים והן פסיכיאטרים חקרו תופעה מדהימה זו והעידו על אמיתתה. הנה דוגמה מרשימה במי שחוותה מוות קליני בתור ילדה קטנה:
https://www.hidabroot.org/article/221954

בברכה,
דניאל בלס