חברה והשקפה

תיקון הברית

  • ד' כסלו התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרבנים,
אני בגיל קרוב ל30 רווק, בעל תשובה מגיל בר מצווה ברוך ה', וכיום אני מחובר מאוד לעבודת ה'. עליות לחזן בבית כנסת ותפקידים הלכתיים אחרים..
ישנה בעיה רצינית ואני כל כך בתמיהה איך אפשר לנצח את פגם הברית. אני נכשל פעם אחר פעם אומנם בתקופה של כל חודש לפעמים כל חודשיים לפעמים יותר, אבל ברגע אני לא רוצה את זה, מצד שני אני כל כך הייתי בזה פעם בילדות שלי..ואני רוצה להצליח. אני ברוך ה' לא מתייאש ה' נותן לי כוחות, אבל עדיין, הבעיה לא נפתרת. וניסיתי ציצית להוסיף ותיקון הכללי,לימוד תורה ברוך ה' שאני לומד כל היום.
הרב, אני צריך עצה. ומתבייש לשאול את הרב שלי עצם גודל האחריות שיש לי על הבית כנסת ותפקידים אחרים..

אמן שהקדוש ברוך הוא ישים לעונים סיעתא דשמיא, וחן בכתיבה והלוואי שנמצא פתרון לדבר הזה.
תודה רבה רבה

תשובה

שלום וברכה

ראשית יש לך לדעת שמעלתך כגולה עד מאוד. אתה זוכה לעמוד מול היצר הרע במשך חודשים רבים בלי ליפול, כל יום שאתה מתגבר ע היצר אתה מתעלה עוד ועוד ואף אם חלילה יש נפילה רגעית אין זה מבטל את העליה הגדולה שלך. משל למה הדבר דומה למטפס הרים שמטפס בכל יום כמה וכמה מטרים ולאחר תקופה הוא החליק קצת, ברור שעדיין הוא גבוה בהר ורק ירידה קטנה היתה לו שמשם הוא מתעלה יותר ויותר.

ראה כאן עצות להתגבר על היצר הרע בעניין זה מידידי הרב בלס שליט"א https://www.hidabroot.org/question/99304