תפילה וברכות

האם מספיק להתפלל בלחש או שצריך ממש בקול?

  • ד' כסלו התש"פ

שאלה

שלום, הבנתי שצריך להתפלל את תפילת הבוקר, ברכת המזון וקריאת שמע בקול.. השאלה היא: האם בלחש זה מספיק או שצריך ממש בקול? תודה!

תשובה

שלום רב,

בקריאת שמע מספיק שתשמעי מה שאת אומרת (שלחן ערוך סימן סב סעיף ג), והוא הדין בברכת המזון (שם סימן קפה סעיף ב).

ובתפילת שמונה עשרה יש להקפיד להתפלל בלחש באופן שרק את שומעת מה שאת מתפללת (שם סימן קא סעיף ב).

בברכה,

הלל מאירס