חלוקת ירושליים, סממן לביאת המשיח?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בהרצאות ובנבואות לגבי ימות המשיח מוזכרת חלוקת ירושלים כאחד הסממנים לביאת משיח. מדוע אם כך ההתנגדות ,בעיקר מצד הציבור החרדי, היא קיצונית אישית כאדם מאמין רואה אני בכך סממן נוסף לקירוב וקידום בואו של משיח.

תשובה

שלום

גדולי התורה בציבור החרדי, [וכמו כן גם האתר הזה] אינו מתערב בפוליטיקה כלל וכלל, הם רחוקים מזה יותר מרחוק מזרח ממערב.

הם דנים בכל שאלה לפי מה שההלכה קובעת, ואם הם אכן נגד חלוקת ירושלים הרי שהם מדברים אך ורק מכיוון הלכתי של מה צריך לעשות בשביל ביטחון ישראל, במישור הזמני ובמישור הרחוק, אין להם שום דעות ושאיפות פוליטיות, כידוע ומפורסם.

חלוקת ירושלים, היתה גם בשנת התש`ח, ולא הביאה את המשיח, רק בעיות בטחוניות מהלגיונרים שהשליכו פצצות על ירושלים העברית, אין לנו מושג מה תביא חלוקת ירושלים הנוכחית אם היא תהיה, ולכן כמובן שאין לעשות דבר מכיון שענין כזה מוזכר בין הסמינים של הגאולה, כמו שכבודו מבין שלא נעורר את כל העמים לבוא למלחמה נגד ירושלים רק מכיון שדבר כזה מוזכר בהקשר למה שיהיה בגאולה. כשהדברים יגיעו הם יתקיימו גם ללא הסכמה לאומית רחבה.

בהצלחה - מנשה ישראל