חברה והשקפה

איך מייצרים קירבה לקב"ה אם זה לא בא בטבעי

  • ה' כסלו התש"פ

שאלה

שלום,בכללי ובכתקופה האחרונה בפרטי אני מרגישה שאני פועלת על אוטומט,התפילות שלי הם רק כדי לצאת ידי חובה ורק בשעת מצוקה אני משקיעה יותר בתפילות,אני מרגישה מנותקת לרגש הרוחני,
ואין לי בכלל חיבור אמיתי לקב"ה,אני לא מאמינה שהוא יכול להושיע אותי לכן אני גם לא פונה אליו בתחושת נואשות כלוומר אם מה שאני רוצה יסתר-יסתדר ואם לא אז לא
אשמח לקבל תשובה איך אני יכולה להשיג קירבה אם זה לא באופי שלי,ולהאמין שרק ה' יכול להושיע אותי ופחות לסמוך על הכוח שלי
תודה רבה!!

תשובה

שלום וברכה

כל דבר רוחני דורש עבודה אין דבר שבא מעצמו זה כל מטרת הבריאה שנעבוד על עצמינו ונצליח להגיע ליעדים רוחניים שבזה נזכה לחיי העולם הבא.

כדי לחזק את הרוחניות יש ללמוד ספרי מוסר מקדמונינו כגון ספר מסילת ישרים או חובת הלבבות לעיין ולנסות ליישם ורק כך ניתן להתעלות ולהתחזק. כאדר האדם עבוד על עצמו במידת יכלתו הוא זוכה לסייעתא דשמא ולהצלחה ברוחניות ולהתחבר אל בורא עולם כראוי.

כמו כן מומלץ לחפש הרצאות מתאימות לנושא זה והכל ביחד יעורר את ליבך לעבודת ה'.