חברה והשקפה

בחירה חופשית

  • ו' כסלו התש"פ

שאלה

האם מותר להגיד שאין חיוב לשמור שבת ולשמור מצוות בגלל שיש בחירה חופשית?
אז ממילא אתה לא חייב
כל הרעיון של בחירה חופשית קצת מופשט מדי האם חייבים לקיים מצוות או לא?
כי איפה מתבטא כאן בחירה חופשית?

תשובה

שלום וברכה

הבחירה חופשית אין פירושה שמותר לעשות מה שרוצים אלא שיש אפשרות מעשית לחטוא למרות שבורא עולם הוא הנותן לך חיות בלכ רגע ורגע יש לנו את האפשרות בפועל לחטוא. ברור שבורא עולם מורה לנו ללכת בדרך הנכונה ומחובתינו לציית לו אבל אין זה שולל את היכולת לבחור לא לשמוע בקול ה' כמובן תוך תשלום המחיר של אי ציות לרצון ה'.

ולסיכום: יש לנו אפשרות בחירה אבל אין לנו זכות בחירה.